Dwa kolejne Bajkowce już prawie gotowe :)
A to mój ulubiony deser jedzony 12 miesięcy w roku , bo mrożone jagody i truskawki w Norwegii są bardzo tanie i ogólne dostępne przez cały rok.
Ważne jednak, by były zmrożone i lekko roztajane. Wychodzi wtedy mrożony mus o niebiańskiej konsystencji i smaku. Zamiast cukru ja dodaję kopiastą łyżkę malinowego dżemu, opcjonalnie miodu. Czasami jogurt naturalny lub lody. Bazą jednak zawsze są truskawki i jagody :) Polecam !
Multi podobywuje się :) a pychotkę smakową spróbuję być może jeszcze z sezonowych truskawek wyjdzie coś dobrego :)
OdpowiedzUsuńAż weselej się zrobiło.
OdpowiedzUsuńPodziwiam Twoje tempo i precyzję! I widzę, że kolejny bez drobnych koralików. Podoba mi się wmontowanie skórki do sutaszu. I narobiłaś mi smaku na jagody. ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy kompozycja :) jak wszystkie :) bardzo kolorowe i idealnie zrobione :)
OdpowiedzUsuńZapraszamy do nas :)